Dit is de top 10 van meest betrouwbare automerken - auto.nl (2024)

Dit is de top 10 van meest betrouwbare automerken - auto.nl (1)

DoorGerardin

Een occasion kopen

op10 juni 2024

Betrouwbaarheid is een hele belangrijke factor bij het aanschaffen van een auto. Daarom zetten we de meest betrouwbare automerken voor jullie op een rij.

Als je ergens niet op zit te wachten dan is het een auto die er telkens de brui aan geeft. Zelfs als het issues zijn die relatief goedkoop te fixen zijn, dan is het alsnog heel irritant. Wat je dus wil is een betrouwbare auto. Maar wat zijn nu de betrouwbaarste automerken? Daar gaan we in deze blog naar kijken.

Zijn er grote verschillen per merk?

Als je echt wilt weten of een auto betrouwbaar is moet je kijken naar een specifiek model, sterker nog: naar een specifieke motor. Toch kan er wel degelijk iets gezegd worden over de betrouwbaarheid van een merk als geheel. Er zijn zeker merken die consequent beter scoren op dit punt dan andere merken.

Ja! Al onze auto’s zijn allemaal grondig gecheckt,van voor- tot achterlicht.

Bekijk hoe het werkt

De betrouwbaarste automerken

Naar de betrouwbaarheid van automerken zijn verschillende onderzoeken gedaan, met verschillende uitkomsten. Voor onze top 10 hebben we meerdere onderzoeken gecombineerd. Over de exacte volgorde van dit lijstje kun je discussiëren, maar dit zijn stuk voor stuk merken die goed scoren op het vlak van betrouwbaarheid.

See Also
Vaartland.nl

1. Lexus

Het is al door talloze onderzoeken bevestigd: Lexus is een zeer betrouwbaar automerk. Het is ook niet voor niets dat zij maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie geven op hun auto’s. Als je een Lexus koopt weet je dus dat je een auto koopt die kwalitatief op een heel hoog niveau staat.

2. Kia

Kia wordt steeds populairder in Nederland en dat is zeker niet onterecht. Kia’s bieden niet alleen veel value for money, het zijn ook hele betrouwbare auto’s. Bij Kia staan ze ook achter hun product, want ze bieden al jarenlang 7 jaar garantie op hun auto’s.

3. Toyota

Niet alleen Toyota’s luxemerk Lexus is heel betrouwbaar, Toyota zelf is dat ook. De Japanse autoreus is altijd in de bovenste regionen van de betrouwbaarheidsonderzoeken te vinden. Net als Lexus biedt ook Toyota 10 jaar fabrieksgarantie op hun modellen.

4. Mitsubishi

Er is een simpele vuistregel, namelijk: Japans = betrouwbaar. Ook Mitsubishi is een uitblinker op dit vlak. De Eclipse Cross en de vorige generatie ASX (tot en met 2022) zijn bijvoorbeeld auto’s waar bijna nooit iets aan mankeert.

5. Suzuki

Suzuki is geen uitzondering die de regel bevestigt, want ook dit Japanse merk staat als buitengewoon betrouwbaar te boek. Het mooie is dat Suzuki hoofdzakelijk kleine en zuinige auto’s maakt. Je hebt dus een auto die betaalbaar, zuinig én betrouwbaar is.

Ja! Wij zijn pas blij als jij dat ook bent

Meer over ons

6. Hyundai

Niet alleen de Japanse merken weten hoe ze een kwaliteitsproduct kunnen leveren, de Koreaanse merken kunnen er ook wat van. Net als Kia is ook zustermerk Hyundai een zeer betrouwbaar merk. De Hyundai i10 en i20 behoren bijvoorbeeld tot de betrouwbaarste modellen in hun segment.

Onze Hyundai modellen

  • Nieuw binnenHyundai i101.0I Comfort91.733km2018BenzineNog beschikbaar€8.295Vergelijk

Bekijk alles

7. Subaru

Subaru is een ietwat ondergewaardeerd merk in Nederland, maar ze bouwen wel hele betrouwbare auto’s. Subaru’s zijn niet kapot te krijgen en – omdat ze bijna altijd vierwielaandrijving hebben – kun je er overal mee uit de voeten.

8. Mini

Dat Mini leuke auto’s bouwt weten we allemaal, maar wat blijkt? Ze scoren ook goed in betrouwbaarheidsonderzoeken. Oudere ‘New Mini’s’ konden nog wel eens wat euveltjes hebben, maar met de auto’s van de laatste jaren is Mini dus lekker bezig.

9. Honda

Honda mag niet ontbreken in het lijstje met de betrouwbaarste automerken. Ook dit merk weet de Japanse eer hoog te houden. De Honda Jazz is bijvoorbeeld een van de betrouwbaarste auto’s die je kunt krijgen.

10. BMW

Van alle Duitse merken komt BMW het beste uit de verf in de betrouwbaarheidsonderzoeken. Als je liever Duits rijdt dan Japans is BMW dus een goede keuze. Niet alle modellen uit het verleden zijn probleemloos, maar bij de huidige generatie BMW’s is de betrouwbaarheid geen issue.

Tot zover onze selectie van de meest betrouwbare automerken. We willen nog wel als tip meegeven: verdiep je altijd even in de betrouwbaarheid van een specifiek model. Het beste paard struikelt wel eens, dus ook een betrouwbaar automerk kan soms een minder model of een mindere motorvariant hebben. Het komt bijvoorbeeld voor dat de techniek van een ander, minder betrouwbaar, merk wordt gebruikt.

Wil je meer weten over specifieke betrouwbare modellen? Bekijk dan ons lijstje met de meest betrouwbare occasions.

Ja! Een auto kopen kan veel vriendelijker, makkelijker én leuker.

Bekijk ons aanbod

Dit is de top 10 van meest betrouwbare automerken - auto.nl (5)

Gerard

Gerard is chef werkplaats bij auto.nl. Alle auto's die wij aanbieden zijn eerst langs de strenge controle van Gerard gegaan. Alleen auto's die met vlag en wimpel die inspectie doorstaan, mogen op de website.

En heb je een technische vraag? Gerard weet het. Wil je een uitgebreide servicebeurt voor aflevering. Gerard fixt het. Even snel die zomer- of winterbanden eronder? Gerard doet het gewoon. Voor jou. Voor blije blikken op de weg.

Dit is de top 10 van meest betrouwbare automerken - auto.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5700

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.