Ägarnas röster: 10 mest pålitliga suv:arna (2024)

Vilka suvar är ägarna egentligen mest nöjda med? I Storbritannien har drygt 18 000 suv-ägare gett sina omdömen i en stor enkät och resultatet kan Volvo vara stolta över. Både XC60 och XC40 tog sig in på topp 10-listan.
Men vinnaren är en skräll: Kia Soul.

Suvarnas popularitet fortsätter att öka över hela världen. Och för Volvos del är det suv:arna som driver på tillväxten.
Volvo XC60 är den mest sålda suv:en i sitt segment och ökade med 17 500 bilar till 205 000 exemplar under 2019. XC40 ökade ännu mer och stod för ensam för märkets hela tillväxt när minskningen för sedaner och kombibilar räknats in. XC40 ökade med 65 000 bilar till 140 000 exemplar.
Nu har Volvo dessutom fått ett kvitto på att köparna är nöjda med båda modellerna. I Storbritannien har drygt 18 000 suv-ägare fått sätta betyg på sina bilar och konsumentsajten WhatCar? har utifrån betygen gjort en topplista. XC60 tar sig in på 10:e platsen med en så kallad påltilighets-procent på 97,7 procent. Det innebär i praktiken att ägarna har väldigt få klagomål eller fel som rapporterats.

Kompakt-suven XC40 tar sig in på en hedrande sjätte plats på listan.
Sajten WhatCar? utsåg modellen till 2018 års bästa kompakt-suv och ägarna verkar hålla med. Bara en av tio ägare har anmält något fel på bilen under 2019, och i de flesta fall har det då handlat om mindre problem som till exempel navigatorn eller något på karossen. De felen har kunnat rättas till inom någon dag och utan extra kostnad, rapporterar WhatCar?.

Här är topplistan med ägarnas pålitlighets-procent (data sammanställd från 18 119 ägare under 2019):

10. Volvo XC60 (2017-)

Pålitlighetsprocent: 97,7
Dyrare än många andra konkurrenter i storleken mellan-suv, men 2019 har varit ett starkt år för XC60: den mest sålda modellen med försäljning av 204 965 bilar (2018: 187 339 bilar). Och ägarna i Storbritannien har väldigt få klagomål, vilket pålitlighetsprocenten 97,7 vittnar om.
HÄR KAN DU KÖPA XC60

9. Mazda CX-5 bensinmotor (2017-)

Pålitlighetsprocent: 97,8
Enkätsvaren från Mazda-ägare var så många att What Car? kunde dela upp undersökningen i bensin- och dieselbilar. Och dieselbilarna visade sig hamna en procent sämre än bensinmodellen, alltså väldigt liten skillnad.
Bara en handfull av ägarna har behövt lämna in sin bil på verkstad det senaste året.

9. Peugeot 3008 diesel (2017-)

Pålitlighetsprocent: 97,8
Peugeot 3008 utsågs till Årets bil 2017 och många britter uppskattar modellen – och den enda suven med dieselmotor som tar sig in på den här topplistan.
3008:an med bensinmotor missade med liten marginal listan (97 procents pålitlighet).

7. Audi Q3 bensin (2011-2018)

Pålitlighetsprocent: 98
Om du är ute efter en pålitlig begagnad kompakt-suv så kan en Q3 med bensinmotor vara en intressant kandidat. Den kom 2011 och ersattes i fjol av nya generationen.
De flesta ägarna som svarat äger första generationens Q3 – och de är väldigt nöjda.

6. Volvo XC40 (2018-)

Pålitlighetsprocent: 98,4
Utnämnd till Årets bil 2018 av WhatCar? och av många andra ansedd som den bästa kompakt-suven på marknaden just nu.
139 847 bilar såldes under 2019 (jämfört med 75 828 bilar under 2018).
Bara en av tio ägare har anmält något fel på bilen under 2019, och i de flesta fall har det då handlat om mindre problem som till exempel navigatorn eller något på karossen. De felen har kunnat rättas till inom någon dag och utan extra kostnad, rapporterar WhatCar?.

5. Kia Sportage (2016-)

Pålitlighetsprocent: 98,6
Sportage har varit en stor framgång för Kia. Förhållandevis billig och laddad med mycket utrustning – dessutom anses den som pålitlig av ägarna.
Bara ett fåtal av brittiska ägarna har behövt lämna in bilen på verkstad för något större fel.

4. Honda CR-V bensin (2012-2018)

Pålitlighetsprocent: 98,7
Med CR-V visar sig skillnaden vara stor mellan bensin- och diesel. Bensinmodellen är betydligt pålitligare – men det är sällan motorerna som ägarna haft problem med. Istället är det bromsar eller växellåda som behövt fixas på verkstad.

3. Mini Countryman (2017-)

Pålitlighetsprocent: 99,1
Jo, i den här undersökningen klassas Mini som en suv. Och britterna gillar sin bil. Bara fem procent av ägarna har den senaste 12-månadersperioden upplevt problem med modellen. I de fallen har det oftast handlat om interiören eller elektronik. Alla bilar som behövde fixas var fortfarande körbara och reparerades inoim en vecka, skriver WhatCar?.

2. Toyota RAV4 (2013-2019)

Pålitlighetsprocent: 99,5
Toyota har i många år varit synonymt med pålitlighet. RAV4:an är inget undantag. Bara tre procent av förra generationens bilar verkar ha haft problem och i de fallen handlade det om elektronik som inte påverkade motorn.

1. Kia Soul (2014-2019)

Pålitlighetsprocent: 100
Jo, faktiskt är Kia Soul klassad som en suv, trots att den är tämligen liten. Men de brittiska ägarna älskar sin Soul. Under de senaste 12 månaderna har ingen ägare rapporterat in något problem. Därför får bilen 100 procent i pålitlighet.

HÄR HITTAR DU FYNDPRISER PÅ KIA SOUL

Ägarnas röster: 10 mest pålitliga suv:arna (2024)

FAQs

Ägarnas röster: 10 mest pålitliga suv:arna? ›

Vill du ha en billig SUV finns Dacia med modellerna Sandero Stepway och Duster. Vill du ha en liten SUV som är smidig att köra i stan är Renault Captur, Volvo EX30 eller Ford Puma bra alternativ. Vill du istället ha en stor SUV med rymlig kupé och gott om bagageutrymme finns Ford Kuga samt Volvo XC60.

Vilken är den mest prisvärda suven? ›

Vill du ha en billig SUV finns Dacia med modellerna Sandero Stepway och Duster. Vill du ha en liten SUV som är smidig att köra i stan är Renault Captur, Volvo EX30 eller Ford Puma bra alternativ. Vill du istället ha en stor SUV med rymlig kupé och gott om bagageutrymme finns Ford Kuga samt Volvo XC60.

Vilken är världens mest sålda SUV? ›

Volkswagen Tiguan – en SUV för familjen

Tiguan är den tyska biltillverkarens mest sålda modell i världen och den mest sålda SUV:n i Europa.

Vilken begagnad SUV ska man köpa? ›

En SUV BMW kan vara det ultimata valet om det är styrka, prestige och komfort du är ute efter. En SUV Volkswagen är ett förnuftigt val om du vill försäkra dig om att få så mycket för pengarna som möjligt när du bestämt dig för att köpa en begagnad SUV.

Vilken SUV har minst problem? ›

Oftast var det passformen och finishen på bilen som inte var till ägarnas belåtenhet. Sveriges två mest sålda bilmärken, Volvo och Volkswagen, klarade sig dåligt i mätningen. Volvo slu*tade femma från slu*tet och Volkswagen var fjärde sist. Volvo XC40 utmärkte sig dock och var den tredje mest pålitliga mindre suven.

Vilken SUV är bäst 2024? ›

Alfa Romeo Tonale PHEV vinner utmärkelsen 2024 Green SUV of the Year™

Vilken el SUV är bäst? ›

Mercedes-Benz EQS SUV tar tveklöst en placering bland de bästa elbilarna. EQS SUV delar samma plattform och kvalitetskomponenter som sedanalternativet. Med möjlighet till tre rader sittplatser för upp till sju personer är det ett rymligt alternativ. Interiören är elegant och luftig med högkvalitativa material.

Vilken SUV har bäst komfort? ›

Är nyare alltid bekvämare?
1. Mercedes GLC87
3. Audi Q5 (nya)82
4. BMW X3 (gamla)81
5. Volvo XC60 (gamla)80,5
6. Volvo XC60 (nya)80
5 more rows
Apr 4, 2019

Vilken SUV lastar mest? ›

Så här kommer vår topp 8-lista över SUV:er med stort bagageutrymme på marknaden: Honda CR-V. Land Rover Discovery Sport. Volvo XC60.

Vilken SUV har bäst fyrhjulsdrift? ›

Škoda Kodiaq. Kodiaq är en stor SUV med upp till 7 säten och toppmodern teknik. Fyrhjulsdrift som standard och extra hög markfrigång gör att du lätt tar dig fram i all terräng. Djärv design med familjevänlig interiör och högklassig ljudisolering och fjädring.

Vilken SUV drar minst bränsle? ›

Om du är ute efter en större bränslesnål SUV så är Audi Q3, Volvo XC60 och Kia Sportage alla bra val.

Vilken SUV har störst baksäte? ›

KIA Sorento

Som KIAs allra största SUV har modellen en längd på 4810 mm, rymmer 7 sittplatser och ett bagage som kan rymma upp till 1988 liter.

Vilken liten SUV är bäst? ›

Testlagets favoriter - här är bästa kompaktsuvarna just nu
  • Testvinnarna:
  • Audi Q2.
  • Mazda CX-3.
  • Seat Ateca.
  • Mini Countryman.
  • Testpanelens personliga val:
  • Alrik Söderlinds val:
  • Suzuki Ignis Hybrid. Det här är en riktig doldis i kompakt format. En fyrhjulsdriven minihybrid med kaxig design.

Vilken är världens bästa SUV? ›

Plats 1: Range Rover. På en första plats i vår sammanställning kommer nya Range Rover som ”är den bästa lyxsuven som finns att köpa” enligt oss. Vi har provkört den i en rad olika utföranden, både utomlands och på hemmaplan och det är bilen som är bäst i alla tester när det kommer till lyxsuvar.

Vilken bil går aldrig sönder? ›

Lexus tar tillbaka förstaplatsen, Volvo klättrar rejält och Tesla kör om Ford och Audi i botten. Amerikanska JD Power har mätt hur pålitliga bilar från 2020 varit under de tre första åren. De har undersökt hur 30 000 bilägare upplevt bilen när det kommer till kvalitet, klagomål och reparationer.

Vilken SUV har högst markfrigång? ›

Stora SUVar toppar med Jeep Cherokee 238 mm och minsta BMW X5 176 mm. Den låga markfrigången hos BMW X5 är nog ett uttryck för att bilen i hög grad syns på Östermalm i Stockholm.

Vilken RAV4 är bäst? ›

Den som gillar sportig körning väljer med fördel en annan bilmodell. När det gäller säkerhet så rankar Folksam RAV4 (2012-2018) som den allra säkraste bilmodellen i Sverige, före Volvo XC90 och XC60.

Vilken är den mest prisvärda bilen? ›

Dacia Sandero är för närvarande den billigaste nya bilen i Sverige. En enkel, praktisk och anspråkslös modell, men som har förbättrats mycket i sina senaste versioner, särskilt när det gäller den tekniska utrustningen.

Vilken Volvo är mest prisvärd? ›

Volvo XC40 T2 – ”Volvos mest prisvärda modell” | SvD.

Vilken är den tystaste suven? ›

Bland alla 115 bilmodeller som är statistiskt säkerställda i den här undersökningen toppar inte oväntat premiumklassens storbilar BMW 5-serien och Mercedes E-klass listan över bäst ljudkomfort. Lexus med två modeller, CT 200h och suven RX 400h/450h, hamnar också på topplatser.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5695

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.