De Beste Prepaid Creditcards van 2023 (2024)

Wat is de beste prepaid creditcard is een vraag die vaak voorbij komt. Mensen zijn met een creditcard vaak wat voorzichtig en willen zeker met een betrouwbare partner te maken hebben. Daarom hebben wij een lijst van beste Prepaid Creditcard aanbieders samengesteld met allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Betalen met een creditcard blijft spannend voor veel mensen, maar dan is de prepaid versie een goed alternatief.

Inhoud

Waarom een Prepaid Creditcard?

Een prepaid creditcard kan jij namelijk alleen gebruiken met geld dat jij op de kaart hebt gezet. Het is dus niet mogelijk geld te lenen bij de creditcardmaatschappij. Dit is voor veel mensen een veiliger alternatief dan een gewone creditcard.

Je geniet wel van de voordelen van een normale kaart, alleen zal je nooit en te nimmer een schuld opbouwen.

  • Je kan geen schulden opbouwen en hoeft dus geen BKR toetsing te doen.
  • Een creditcard kan ontzettend handig zijn voor vakantie of buitenlandse betalingen.
  • Bij een creditcard heb je het voordeel dat je direct een aankoopverzekering hebt van 180 dagen tegen diefstal, verlies en schade.
  • Je betaalt nooit rente over je Prepaid Creditcard, want je kan geen schulden opbouwen.

5x Beste prepaid creditcard 2023

ANWB GO Card: Beste Prepaid Creditcard

Wil je gebruik maken van de ANWB GO Card dan moet je ANWB-lid zijn. Dit kost je ongeveer €15,50 per jaar, maar dan heb je wel allerlei voordelen. De ANWB Go Card is een ontzettend gebruiksvriendelijke Prepaid Creditcard en je bent dus aangesloten bij de ANWB.

Handig om te weten is dat de ANWB Go Card een Visa Creditcard is en per 3 jaar €65 uur kost. Daarnaast betaal je €1 per transactie voor het opwaarderen en overboeken. Daarnaast kost geld opnemen 4% van het opgenomen bedrag.

Lees hier de complete review over de ANWB creditcard.

ICS Go Card

Ben je geen ANWB lid, maar wil je wel een zelfde Prepaid Card dan is de ICS GO Card een goede vervanger. Eigenlijk is het dezelfde alleen vraag je deze kaart bij ICS aan.

Net als de ANWB GO Card betaal je hier €65 per 3 jaar en zijn de kosten van het opwaarderen en overboeken €1 per transactie. Geld opnemen bij de automaat kost je 4% van het opgenomen geld en er is daarnaast een wisselkoers toeslag van 2%.

De gebruiker geniet van verschillende voordelen, zoals het betalen met iDeal, een aankoopverzekering (180 dagen) en een aflevergarantie bij online aankopen. De ICS Go Card is beschikbaar in drie vrolijke kleuren en er zal geen BKR-toetsing plaatsvinden.

N26 Prepaid Mastercard

De Duitse bank N26 bestaat nu alweer een tijdje, maar is nog vrij onbekend bij de Nederlanders. Het is een online bank, oftewel een bank zonder fysieke vestigingen. Desondanks groeide N26 uit tot een internationaal succes met miljoenen klanten van over de gehele wereld. Jij kan als Nederlander ook terecht bij de Duitse online bank en bijvoorbeeld een N26 Prepaid Mastercard aanvragen.

Het werkt wel een beetje anders als normaal, want je moet eerste een betaalrekening openen op N26. Vervolgens kan je de prepaid creditcard gratis aanvragen.

Het grote voordeel van de N26 Prepaid creditcard is dat je geen jaarlijkse kosten betaalt. Je kan de prepaid creditcard dan via je handige mobiele app van N26 gebruiken. Wil je toch een fysieke creditcard dan kost dit eenmalig €10. Voor de rest betaal je ook geen kosten voor het storten van geld. Wel betaal je €2 voor geld opnamen en 1,7% als je geld opneemt in het buitenland.

Let op bij deze prepaid creditcard krijg je ook geen aankoop- of reisverzekering!

Openbank R42 Prepaid Mastercard

Je kan ook terecht bij de Spaanse bank Santander, waar Openbank namelijk onderdeel van uitmaakt. Openbank bestaat nog in een al te lange tijd, maar mocht al ruim anderhalf miljoen klanten verwelkomen. Dat komt grotendeels doordat klanten kosteloos een eCommerce Card kunnen aanvragen, maar ook in aanmerking kunnen komen voor een fysieke R42 Prepaid Mastercard.

Een fysieke kaart kost slechts 2,00 euro. Over de kosten is Openbank een stuk minder helder. Zo kan je altijd gratis geld opnemen bij de Santander automaten zelf en vijf keer bij andere Europese banken. Hierna zitten er kosten aan verbonden, maar nergens staat hoeveel. Standaard betaal je bij een andere valuta 1,5% wisselkoers toeslag.

Ook is het mogelijk om Travel+ op je creditcard in te schalen. In dat geval krijg je allerlei extra voordelen zoals een reisverzekering, gratis geld opnemen wereldwijd en geen koersopslag bij het wisselen in andere valuta.

Ook handige om te weten is dat er op dit moment nog geen iDeal betaaloptie bijzit.

Revolut Card

Het kan zijn dat jij regelmatig moet reizen naar andere landen en dus ook vaak moet betalen in vreemde valuta. In dat geval raden wij je aan om voor de Revolut Card te kiezen. Het grote voordeel van de Revolut Card is deze deze allemaal Prepaid zijn en je ook met iDeal kan betalen.

Voor de Revolut Card kan je kiezen uit 4 verschillende pakketten met allemaal hun eigen voordelen. Betaal je bijvoorbeeld €3 per maand dan krijg je de Plus Card. Je krijgt dan een gratis fysieke kaart, betaalrekening, aankoopbescherming en ontvangt 0,3% rente over je spaargeld. Bij de Premium en Metal kan je zonder kosten in het buitenland pinnen, heb je wereldwijde ziektekosten- en reisverzekering. Maar ben je bijvoorbeeld ook verzekerd tegen vluchtvertraging of als iets gebeurt met je bagage.

De standaard Revolut Card kost je maandelijks geen geld. Voor een fysieke kaart betaal je €5 en je kan tot €200 wereldwijd gratis geld opnemen. Hierna zijn de kosten 2% per opnamen.

De Revolut Card kan overal ter wereld worden gebruikt en is het opwaarderen is kosteloos. Daarnaast kan je gebruik gaan maken van een handige applicatie van Revolut. Een uniek voordeel is dat pinnen eveneens gratis is, maar wel tot maximaal 200,00 euro per maand.

Conclusie: Wat is de beste Prepaid Creditcard ?

Wat de beste Prepaid Creditcard is, hangt echt af wat je er precies mee wilt doen. Zelf zijn we groot fan van de ANWB prepaid creditcard, maar dan komt vooral omdat het een Nederlandse aanbieder is.

Let wel op dat een Prepaid creditcard niet goedkoop is. Gebruik je de Prepaid creditcard bijna niet dan is het waarschijnlijk verstandiger om het niet af te sluiten. Zo kost mijn favoriet, de ANWB GO Card €65 voor 3 jaar.

Natuurlijk zijn de kosten belangrijk bij een prepaid creditcard, maar laat die niet enkel je laten beïnvloeden. Zo kan je met sommige creditcard niet met iDeal betalen of hebben zij geen Nederlandstalige support. Bepaal voor jezelf hoe belangrijk je dit soort services bent voor dit financiële product.

Wat is een Prepaid Creditcard?

Een prepaid creditcard is een normale creditcard alleen kan je hier enkel het geld uitgeven wat je op deze creditcard van te voren zet.

Het beste kan je een prepaid creditcard vergelijken met een vroegere telefoonabonnement. Je moest in de beginjaren een prepaid telefoonkaart kopen om tegoed op je telefoon te zetten. Vervolgens kon je bellen en smsen tot dit tegoed weer op was.

Met de prepaid creditcard werkt dit exact hetzelfde. Je kan enkel het geld uitgeven wat je op je creditcard van te voren zet. Hierdoor kan je de creditcard zonder BKR-toetsing of inkomstencheck krijgen.

Wat zijn de voordelen van een prepaid credit card?

In eerste instantie dacht ik dat ik nooit een creditcard zou hoeven, maar er zijn toch een aantal zaken waarvoor deze handig kunnen zijn. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt.

Nooit de rekening achteraf

Ik weet nog goed dat wij op vakantie gingen en hiervoor een creditcard hadden aangevraagd. Lees mijn ANWB creditcard review voor meer informatie.

Eerlijke is eerlijk, het was op vakantie ontzettend handig. Hotels waren zo geboekt en het scheelde ontzettend veel tijd op de tolwegen.

Het enige nadeel was de rekening achteraf. Aan het einde van de maand worden alle rekening van de creditcard afgeschreven. Op het einde van onze vakantie kwamen alle kosten van de creditcard voorbij en ging het opeens erg hard met het saldo.

Dit was precies de reden dat ik geen fan ben van normale creditcards! En gelukkig is dat met de prepaid creditcard verleden tijd.

Geen last van schulden

Als jij een normale creditcard gaat aanvragen dan moet jij hier allerlei gegevens voor afgeven zoals je inkomsten. Deze zijn nodig om te kijken of je inkomen wel voldoende is voor de leningen die jij hebt openstaan en wellicht toekomstige schulden die je opbouwt met je creditcard.

Met de prepaid creditcard is dit niet nodig. Je kan geen schulden opbouwen en daarom is de aanvraag van de prepaid creditcard eenvoudig en simpel. Als je 18+ bent dan kan je de creditcard geheel kosteloos aanvragen.

Geen creditcardschuld aflossen en ander gezeur. Je kan enkel het saldo opmaken wat je op je creditcard zet.

Handig voor vakantie

In Nederland heb je meer als genoeg aan je normale pinpas, maar in het buitenland heb je hier een stuk minder aan. In Europa kan je veel betalingen nog doen met je pinpas, maar in Amerika kan je echt niet zonder creditcard.

Maar ook in Europa kan een creditcard in sommige gevallen erg handig zijn. Zo heb je vaak een creditcard nodig als je een auto gaat huren of als je hotels wilt boeken via sommige platformen.

Ik vond het daarbij een erg prettig idee dat er nooit meer van de creditcard afgeschreven kon worden als ik erop had staan. Erg prettig als jij een auto gaat huren en je creditcard als onderpand geldt.

Betere garanties bij aankopen

Een groot voordeel van aankopen met een creditcard zijn de garantie en verzekering. Zo zijn je aankopen direct voorzien van een aflevergarantie en aankoopverzekering.

De aflevergarantie is een dekking als je product uiteindelijk niet geleverd wordt. Als je er niet uitkomt met de verkoper kan je beroep doen op deze garantie. Je krijgt dan het aankoopbedrag vergoed vanuit de creditcard maatschappij.

Met de aankoopverzekering zijn al je aankopen 180 gedekt tegen diefstijl, verlies en beschadigingen. Let wel op dat hier vaak nog een klein eigen risico van bijvoorbeeld €25 op zit.

Welke prepaid creditcard gebruiken?

Er zijn verschillende aanbieders van prepaid creditcards. Natuurlijk is het helemaal aan jou zelf welke maatschappij jij wilt. Het belangrijkste is dat jij er eentje kiest waar jij een goed gevoel bij hebt en het beste aansluit bij jouw wensen.

Wel is het belangrijk om de kosten van een prepaid creditcard in de gaten te houden. Zo kunnen er kosten in rekening worden gebracht als je de kaart niet gebruikt, betaal je in sommige gevallen transactiekosten om geld op de kaart te zetten en zijn er nog de vaste kosten.

De bijkomende kosten van een prepaid creditcard kunnen dus behoorlijk oplopen. Toch zijn er ook een aantal partijen die de kosten relatief laag weten te houden en hier erg transparant over zijn.

Disclaimer

SuccesMetGeld.nl is geen financieel adviseur en de informatie op deze website is gebaseerd op eigen ervaringen. Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Je blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen.

De Beste Prepaid Creditcards van 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5900

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.