10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (2024)

Klik hier voor een samenvatting

Een snelle gids voor RARBG-alternatieven: top 10 populairste torrentsites

De sluiting van RARBG heeft er misschien voor gezorgd dat je op zoek bent naar alternatieve torrentsites. We hebben meer dan 200 torrentsites onderzocht en getest. Op basis van dit onderzoek hebben we de top 10 RARBG-alternatieven voor je samengesteld.

Dit is onze top tien:

  1. The Pirate Bay: het beste algemene RARBG-alternatief
  2. 1337X: uitstekend platform voor het vinden van torrents voor films en muziek
  3. YTS: RARBG-alternatief voor het downloaden van films
  4. Nyaa: beste RARBG-alternatief voor anime
  5. EZTV: de ideale torrentsite voor het downloaden van tv-programma’s
  6. LimeTorrents: uitstekend RARBG-alternatief voor nieuwe releases
  7. TorLock: veilige site met nauwelijks valse torrents
  8. Torrentz2: beste torrentzoekmachine
  9. Torrends: een intuïtieve torrentzoekmachine
  10. TorrentDownloads: uitstekende bron voor het vinden van oude en zeldzame bestanden

Let op! Torrentsites zitten vol malware en ze kunnen je identiteit onthullen. Gebruik een VPN (Virtual Private Network) om veilig te blijven. Een VPN versleutelt je internetverkeer en verbergt je ware locatie en je identiteit.

Wij raden NordVPN aan vanwege de geavanceerde versleutelingsmogelijkheden, hoge snelheden en malware-blokker.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 62% korting + 3 maanden gratis bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Lees het volledig artikel hieronder om de 10 beste torrentsites te ontdekken die een perfect alternatief zijn voor RARBG.

De populaire torrentsite RARBG is tot een einde gekomen. Dit heeft verschillende redenen, waaronder het overlijden van teamleden, hoge databasekosten en leden die betrokken waren bij het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Ben je op zoek naar een RARBG-alternatief waar je een schat aan malwarevrije films, games, muziek, software en allerlei andere digitale content kunt vinden? Wij hebben 10 van de beste torrentsites voor je op een rijtje gezet. In dit artikel leggen we uit wat elk van hen een waardevol RARBG-alternatief maakt.

Vermijd illegaal downloaden en malware!

De echte RARBG-site is offline. Er zijn wel mirrors, maar deze zijn waarschijnlijk niet veilig. Gebruik altijd een VPN tijdens het torrenten om veilig te blijven. Zorg ervoor dat de torrents die je downloadt legaal zijn in jouw land en dat er geen auteursrechten op rusten.

De 10 beste RARBG-alternatieven

Voordat we de torrentsites gaan bespreken, willen we je eerst wijzen op het belang van een VPN. Zonder VPN stel je mogelijk je locatie (IP-adres) en identiteit bloot aan hackers en kwaadwillenden. Bovendien kunnen bepaalde VPN’s je helpen voorkomen dat je malware en virussen downloadt die zich voordoen als torrents.

We hebben een enorm aantal VPN’s uitgebreid getest en kunnen concluderen dat NordVPN de beste VPN is voor torrenting. NordVPN heeft servers die geoptimaliseerd zijn voor het delen van P2P-bestanden.

Met deze VPN kun je razendsnel torrents downloaden. Ook blokkeert NordVPN malware. Klik op de onderstaande button om meteen aan de slag te gaan met NordVPN.

Download direct veilig torrents met NordVPN

Laten we nu eens kijken naar de RARBG-alternatieven die we hebben getest.

1. The Pirate Bay: het beste algemene RARBG-alternatief

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (2)

Voordelen

  • Miljoenen downloads beschikbaar
  • Markeert veilige bestanden
  • Inhoud gegroepeerd in gemakkelijk te volgen categorieën

Nadelen

  • Advertenties op de site
  • Geblokkeerd door veel landen, waaronder Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland

Bezoek: The Pirate Bay

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste thrillers boordevol actie of een game voor je PS5; The Pirate Bay is de plek om te kijken. Het is de populairste torrentsite, met miljoenen films, tv-programma’s, muziek, applicaties, e-boeken, video’s en afbeeldingen.

De content van The Pirate Bay is gegroepeerd in categorieën, waardoor het voor beginners makkelijk is om snel bestanden te vinden. De zoekknop is vrij intuïtief en je kunt je resultaten filteren op basis van videokwaliteit.

Zorg ervoor dat je alleen bestanden downloadt die gemarkeerd zijn met een roze doodshoofd (wijst op vertrouwde inhoud) en/of een groen doodshoofd (wijst op een The Pirate Bay VIP-lid).

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (3)

The Pirate Bay is een gerenommeerd torrentingplatform dat al bestaat sinds 2003. Er zijn verschillende pogingen geweest om The Pirate Bay te sluiten, maar zonder succes.

Het grootste nadeel van The Pirate Bay is dat het geblokkeerd is in veel landen, waaronder Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Duitsland. Ook in Nederland wordt The Pirate Bay door meerdere internetproviders geblokkeerd voor gebruikers.

Je kunt The Pirate Bay echter deblokkeren met een VPN.

Deblokkeer The Pirate Bay met NordVPN

2. 1337X: uitstekend platform voor het vinden van torrents voor films en muziek

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (4)

Voordelen

  • Enorme bibliotheek met films en muziek
  • Hoge downloadsnelheden
  • Advertentievrije interface

Nadelen

  • Niet het beste voor oudere pc-games

Bezoek: 1337X

1337X is een ander uitstekend RARBG-alternatief, vooral als je op zoek bent naar films, tv-programma’s, series en muziek. De filmbibliotheek van deze torrentsite bevat recent uitgebrachte films en afleveringen van tv-series.

Op het moment van schrijven bevat de trendinglijst van 1337X bijvoorbeeld populaire shows als The Blacklist, WWE Friday Night Smackdown en Britain’s Got Talent.

Als je geen bepaalde film in gedachten hebt, bekijk dan de secties ‘Trending Torrents‘ en ‘Top 100 Torrents‘. Voor muziektorrents ben je bij 1337X ook aan het goede adres, vooral als je iets hebt met klassiekers van artiesten als Bob Dylan en Bruce Springsteen.

1337X-downloads zijn snel dankzij de meer dan 120 miljoen seeders. Tijdens onze tests downloadden we torrents met ongeveer 3 tot 4 MBps. Bovendien zijn er geen irritante advertenties die je ervaring op de site verstoren.

Bescherm je privacy met NordVPN

Tip: bekijk ook de 1337x-alternatieven voor nog meer torrenting-sites.

3. YTS: overzichtelijk RARBG-alternatief voor het downloaden van films

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (5)

Voordelen

  • Groot aanbod nieuwe en oude films
  • Bestanden van hoge kwaliteit met kleine afmetingen
  • Gebruiksvriendelijke interface

Nadelen

  • Vol met advertenties
  • Alleen films beschikbaar

Bezoek: YTS

YTS (YIFY Torrent Solutions) doet niet onder voor de filmcollecties die RARBG vroeger aanbood. YTS biedt alleen torrents voor films en geen tv-programma’s, muziek, games of installatiebestanden.

YTS heeft films in een breed scala aan genres, waaronder komedies, biografieën, animaties, musicals, horror, romantiek en sci-fi films. De interface is overzichtelijk en intuïtief en bevat zelfs prachtige filmcovers.

Het grootste pluspunt van de site is dat je er bestanden van hoge kwaliteit in kleine formaten kunt downloaden. Dit omvat 720p, 1080p, 2160p 4K en 3D-films. Daarom raden we YTS torrents aan als je niet veel ruimte op je apparaat hebt.

Ons grootste probleem met YTS is dat vrijwel elke klik op de website een nieuw tabblad met advertenties opent. Als je geen advertentieblokker hebt, is dit behoorlijk frustrerend omdat je door een paar advertenties heen moet voordat je kunt beginnen met downloaden.

Blijf anoniem online met NordVPN

4. Nyaa.si: beste RARBG-alternatief voor anime

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (6)

Voordelen

  • Heeft miljoenen anime- en manga-torrents
  • In Engels vertaalde animes
  • Veelgestelde vragen en opmerkingen over de meeste torrentbestanden

Nadelen

  • Sommige content is alleen in het Japans
  • Geen categorieën

Bezoek: Nyaa

Ben je een Anime-fan? Dan is Nyaa echt iets voor jou. De torrentsite is de thuisbasis van miljoenen animefilms en manga uit Oost-Azië, vooral uit Japan. Je vindt er alles van populaire animeseries zoals Pokémon en Demon Slayer tot minder bekende zoals My Home Hero.

Bij het bekijken van de site viel het ons op dat een deel van de inhoud in het Japans is. Gelukkig is het grootste deel vertaald in het Engels, waardoor het gemakkelijk te volgen is.

De zoekknop van Nyaa is intuïtief. Je vindt alle anime series die je wilt met één klik. Het platform zou echter verschillende categorieën kunnen gebruiken om het makkelijker te maken om door animes te zoeken.

Houd er rekening mee dat de meeste anime auteursrechtelijk beschermd zijn. Wees dus voorzichtig en download alleen torrents die jouw land toestaat.

Veilig anime downloaden met NordVPN

5.EZTV: de ideale torrentsite voor het downloaden van tv-programma’s

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (7)

Voordelen

  • Meer dan 8.000 tv-series
  • Je kunt zoekresultaten configureren

Nadelen

  • Vol advertenties

Bezoek: EZTV

Als je op zoek bent naar de nieuwste tv-series of een oude klassieker om te bekijken, dan is EZTV een uitstekende optie. Het is een van de populairste torrentsites en heeft een van de grootste bibliotheken van tv-programma’s met meer dan 50.000 films en bijna 8.000 series.

De zoekknop is ook gemakkelijk te gebruiken. Je kunt zoeken naar content met behulp van verschillende tags, waaronder genre en beoordeling. Je kunt de resultaten ook rangschikken op basis van de nieuwste, oudste of meest gedownloade versie.

Tijdens het gebruik van EZTV merkten we dat je soms moest verifiëren of je een mens bent voordat je toegang kreeg. Bovendien werden we gebombardeerd met advertenties.

Bekijk de nieuwste tv-series met NordVPN

6. LimeTorrents: uitstekend RARBG-alternatief voor nieuwe releases

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (8)

Voordelen

  • Heeft vaak torrents voor nieuwe releases
  • Snelle downloads
  • Torrents onderverdeeld in secties

Nadelen

  • Opdringerige reclame
  • Oudere films hebben niet genoeg seeders

Bezoek: LimeTorrents

Op zoek naar een recente film of gameversie? Neem dan eens een kijkje bij LimeTorrents. Uit onze lijst met torrentsites heeft LimeTorrents de beste verzameling nieuwe releases. Het gedeelte ‘nieuwste torrents’ bevat de meest recente torrentreleases en het wordt vaak bijgewerkt.

We hebben gemerkt dat LimeTorrents een goede seed-to-leech-verhouding heeft, vooral voor pc-spellen. Dit betekent dat je pc-spellen sneller dan normaal kunt downloaden.

We raden LimeTorrents niet aan voor oudere films omdat je er nauwelijks seeders voor zult vinden. Gebaseerd op onze ervaring zul je waarschijnlijk ook advertenties tegenkomen tijdens het navigeren op de site. Zorg dat je veilig blijft tijdens het downloaden van torrents en vergeet niet om een VPN te gebruiken.

Schaf NordVPN aan voordat je een torrentsite bezoekt

7. TorLock: veilige site met nauwelijks valse torrents

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (9)

Voordelen

  • Downloadt rechtstreeks van de site
  • Controleert alle torrents

Nadelen

  • Advertenties

Bezoek: TorLock

Als veiligheid je grootste zorg is tijdens het torrenten, raden we je aan TorLock te gebruiken als RARBG-alternatief. In plaats van magnetlinks kun je met TorLock bestanden rechtstreeks van de site downloaden, inclusief films, anime, applicaties en games. Dit verkleint de kans dat je op louche sites terechtkomt en malware downloadt.

Wat nog indrukwekkender is, is dat TorLock een beleid implementeert dat nep torrentgedrag verbiedt. Het controleert en verifieert alle torrents van het platform. Gebruikers kunnen er hierdoor extra op vertrouwen dat ze geen onbetrouwbare bestanden downloaden.

Als een gebruiker een valse torrent vindt dan is TorLock bereid om $1 per nauwkeurige melding te betalen. Dit helpt om legitieme bestanden op de voorgrond te houden.

Verlaag de kans op malware nog verder met NordVPN

8. Torrentz2: beste torrentzoekmachine

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (10)

Voordelen

  • Doorzoekt honderden torrentsites
  • Geeft een samenvatting van elk bestand

Nadelen

  • Je kunt op onbetrouwbare torrentsites terechtkomen
  • Bevat veel advertenties

Bezoek: Torrentz2

Mis je de miljoenen titels die RARBG vroeger aanbood? Torrentz2 kan nog meer zoekresultaten bieden. Het is niet per se een torrentsite, maar het is een torrentzoekmachine. Via de werkende proxy van Torrentz2 krijg je zo toegang tot ontelbare torrent-bestanden.

Dit betekent dat je alleen maar hoeft te zoeken naar de film, game of applicatie die je wilt. Torrentz2 zal verschillende torrentsites uitkammen en een lijst samenstellen van torrentsites die de bestanden hebben.

Houd er rekening mee dat Torrentz2 niet de downloadsnelheid van je bestanden bepaalt – die wordt bepaald door de site waarvan je downloadt.

Deze zoekmachine kan je naar verschillende torrentsites leiden, ook naar onbetrouwbare sites. Het is dus aan te raden om je verbinding altijd te beveiligen met een premium VPN.

Beveilig je verbinding met NordVPN

9. Torrends: een intuïtieve torrentzoekmachine

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (11)

Voordelen

  • Hiermee kun je de belangrijkste torrentsites doorzoeken
  • Je kunt instellen op welke sites je wilt zoeken

Nadelen

  • Bevat veel advertenties

Bezoek: Torrends

Net als Torrentz2 is Torrends een zoekmachine voor het vinden van torrentbestanden op meerdere torrentsites. Zie het als de Google van torrentbestanden. Het host zelf geen bestanden, maar biedt een index van de populairste torrentsites, waaronder The Pirate Bay, LimeTorrents, Nyaa en 1337X.

Als je je favoriete torrentsites niet op het platform vindt, kun je deze toevoegen aan de sites waar Torrends naar moet zoeken wanneer je een aanvraag doet.

Torrends kan je tijd besparen bij het zoeken naar bestanden omdat je niet zelf op verschillende sites hoeft te zoeken. Bovendien kun je snel de populairste bestanden in één keer bekijken en uitzoeken.

Vind nog meer veilige torrents met NordVPN

10. TorrentDownloads: perfect voor het vinden van oude en zeldzame bestanden

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (12)

Voordelen

  • Vintage films en spellen
  • Overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface

Nadelen

  • Bevat advertenties

Bezoek: TorrentDownloads

TorrentDownloads is een gerenommeerde torrentwebsite waar je films, anime, muziek en boeken kunt downloaden. Deze torrentsite is een aanrader als je op zoek bent naar moeilijk te vinden klassieke films, videogames en boeken.

We konden bijvoorbeeld vintage games zoals Super Mario, Pac-man en Tetris vinden op TorrentDownloads.

Toen we TorrentDownloads onderzochten, zagen we ook dat het een grote bibliotheek met Aziatische films heeft. Dus als je een liefhebber van Koreaanse films bent, kun je daar heel wat vinden.

Zoals veel torrentsites verdient TorrentDownloads geld met advertenties op de website, dus bereid je voor op een groot aantal advertenties.

Blijf veilig op TorrentDownloads met NordVPN

Waarom heb je een VPN nodig voor RARBG-alternatieven?

Het is geen verrassing dat torrents allerlei gevaren en risico’s met zich meebrengen. Er zijn een aantal redenen om een VPN te gebruiken wanneer je een RARBG-alternatief of een andere torrentingwebsite bezoekt. We bespreken ze hieronder.

Cyberveiligheid

Hackers of andere kwaadwillenden bezoeken torrentsites en vallen torrenters aan. Ze kunnen bestanden met malware uploaden die jij vervolgens per ongeluk downloadt. Ook kunnen hackers je IP-adres (je echte locatie) en webverkeer lezen wanneer je op onbeveiligde domeinen bent.

Soms zijn online pagina’s gewoon onveilig of geïnfecteerd. Een VPN-provider als NordVPN versleutelt je verbinding, waardoor je online verkeer onleesbaar wordt. NordVPN wijst je een server met een anoniem IP-adres toe en biedt ook realtime bescherming tegen schadelijke bestanden.

Veilig torrenten met NordVPN

Anonimiteit en privacy

Die versleuteling en dat anonieme IP-adres beschermen je niet alleen tegen hackers. Het voorkomt ook dat je internetprovider, overheidsinstanties of andere derden je online activiteiten, waaronder torrents, in de gaten kunnen houden.

De beste VPN’s hebben ook een strikt, onafhankelijk gecontroleerd ‘no log’-beleid dat ervoor zorgt dat er geen gegevens over activiteiten op hun servers worden bijgehouden. Die extra beschermingslaag biedt optimale online privacy.

Geobeperkingen omzeilen

Sommige RARBG-alternatieven, zoals The Pirate Bay, zijn verboden of beperkt in bepaalde landen. Je internetprovider kan de toegang tot dergelijke sites weigeren.

Met behulp van een VPN kun je verbinding maken met servers in andere landen en deze geobeperkingen omzeilen. VPN’s bieden internetvrijheid op plaatsen waar je die normaal gesproken niet zou krijgen.

Tijdens het testen van bovenstaande RARBG-alternatieven hebben we NordVPN gebruikt om onze verbinding, privacy en apparaat te beschermen. We zouden zeker geen torrentsite bezoeken zonder NordVPN.

Veel torrentsites benadrukken zelf ook het belang van het gebruik van een VPN.

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (13)

Geobeperkingen omzeilen met NordVPN

Het is daarnaast aan te raden om een goede adblocker te gebruiken om invasieve pop-upreclame op afstand te houden. Tijdens het testen van de verschillende torrentsites hebben wij AdBlock Plus gebruikt.

Beste RARBG-alternatief: tot slot

De sluiting van RARBG betekent niet dat je geen toegang meer hebt tot je favoriete torrents. Als je een uitgebreid alternatief wilt voor alle soorten torrents, dan is The Pirate Bay het antwoord.

Er zijn echter ook andere torrentsites voor specifieke behoeften. 1337X is een geweldige plek voor films, boeken en muziek, YTS heeft tonnen HD-films en Nyaa bevat duizenden animes.

Zoek je nog meer torrent websites? Bekijk dan ook onze lijst met alternatieven voor Torrentz en de KickassTorrents-alternatieven.

Wil je weten wat de beste torrentsite is? Bekijk dan ons lijstje met beste torrentsites.

RARBG-alternatieven: veelgestelde vragen

Heb je nog steeds vragen over alternatieven voor RARBG? We hebben het voor je geregeld. Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen over RARBG-alternatieven. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Wat is RARBG?

RARBG was een van de meest bezochte torrentsites. In 2023 is de site gestopt. Wij sommen een aantal goede RARBG-alternatieven voor je op.

Wat is er gebeurd met RARBG?

Het RARBG-team heeft besloten het populaire torrentplatform te sluiten. De redenen hiervoor zijn onder andere het overlijden van enkele teamleden, gestegen kosten voor databasebeheer en de betrokkenheid van enkele teamleden bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Je kunt het beste The Pirate Bay of een van de andere RARBG-alternatieven gebruiken.

Werkt RARBG nog?

Nee, RARBG werkt niet meer. De dienst is gesloten vanwege verschillende redenen. Gelukkig zijn er veel goede RARBG-alternatieven die je kunt gebruiken om nog steeds te genieten van diverse torrents.

Komt RARBG ooit nog terug?

RARBG is gesloten. De verwachting is niet dat de torrentsite ooit nog terugkomt. Wel zijn er een aantal goede RARBG-alternatieven.

Wat is een goed alternatief voor RARBG?

The Pirate Bay is over het algemeen het beste alternatief voor RARBG. Afhankelijk van je behoeften kan een andere torrentsite beter zijn. Wanneer je op zoek bent naar anime dan is Nyaa bijvoorbeeld een aanrader. Bekijk onze top 10 RARBG-alternatieven om erachter te komen wat je op de verschillende torrentsites kunt vinden.

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (14)

Ronella van der Burgt

Techredacteur

Ronella houdt zich bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen

Meer artikelen uit de sectie Downloaden

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (15)

uTorrent: wat is het en hoe gebruik je het veilig?

2 mei 2024

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (16)

Torrentz2: werkende proxy en beste alternatieven

30 april 2024

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (17)

LimeTorrents: werkende proxy en beste alternatieven

30 april 2024

10 beste RARBG-alternatieven - VPNGids.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6266

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.